Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
[email protected]

O nemocnici

Trnavský samosprávny kraj ocenil neonatologické oddelenie skalickej nemocnice

21.6.2024

Počas slávnostného galavečera Trnavská župa odovzdávala výročnú Cenu Trnavského samosprávneho kraja viac ako štyridsiatim osobnostiam a kolektívom. Jedným z nich bolo aj neonatologické oddelenie Fakultnej nemocnice AGEL Skalica.

Na neonatlologickom oddelení skalickej nemocnice pracuje tím lekárov a 12 sestier, ktoré sa ročne starajú o viac ako 600 detí. „Kolektív neonatologického oddelenia je prevažne ženský, ale pre všetkých je práca koníčkom a všetci v tíme s radosťou pristupujú k novinkám v starostlivosti o bábätká v našej nemocnici. Pochvaly a poďakovania na adresu personálu novorodeneckého oddelenia svedčia o veľkej spokojnosti rodičiek nielen zo Skalice, ale aj širšieho okolia s prístupom, ktorý označujú ako empatický, prívetivý,“ hovorí riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica JUDr. Vladislav Šrojta.

„Ocenenie Trnavského samosprávneho kraja vnímame, ako ocenenie našej každodennej práce, ktorú celý kolektív vykonáva s láskou a pokorou zároveň. Ocenenie nás zaväzuje pokračovať v nastavenom smerovaní a budeme sa snažiť nájsť ďalšie možnosti ako starostlivosť o bábätká ďalej zlepšovať.

Všetkým členom tímu ďakujem za svedomitú prácu a zodpovedný prístup,“ konštatuje MUDr. Erika Vávriková, primárka neonatologického oddelenia.  

O rodičky v skalickej nemocnici je postarané  na vysoko profesionálnej lekárskej úrovni, oddelenie  poskytuje aj kvalitnú popôrodnú starostlivosť, laktačné poradenstvo či kurzy prvej pomoci pre novorodencov. Slovami vedúcej sestry neonatologického oddelenia Mgr. Márie Srholcovej: „Sme hrdé na každú mamičku, ktorá si od nás odnáša svoj malý uzlík radosti a je spokojná s našou starostlivosťou. Ak idúc  po meste ku vám pribehne modrooký, blonďavý chlapec a povie: jej ty si ma vraj kúpala, keď som sa narodil, je to najkrajší pocit a odmena za našu prácu.“

Cena Trnavského samosprávneho kraja pokrýva sedem kategórií, a to školstvo, kultúru, šport, zdravotníctvo, sociálnu starostlivosť, dopravu a občiansku spoločnosť.

Zdroj fotografií:Trnavský samosprávny kraj

 

Späť