Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica privítala nové posily na rádiológii

3.8.2023

Pracoviská siete AGEL ponúkaju nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť, ale aj stabilné pracovné prostredie a profesionálny tím pre absolventov. Dôkazom toho je aj rádiodiagnostické pracovisko Fakultnej nemocnice AGEL Skalica, ktoré v nedávnej dobe posilnili dvaja noví rádiodiagnostici. Tí zavítali do Skalice až z Rimavskej Soboty a Vranova nad Topľou.

Obaja mladí technici navštevovali vysokú školu v Ružomberku, kde sa z nich okrem budúcich kolegov stali aj veľmi dobrí priatelia. Rozhodnutie pôsobiť práve v Skalici sa podľa nich zrodilo rýchlo. „Po prvotnom vyhľadaní pracovných príležitostí ešte počas štúdia sme zvažovali viacero pôsobísk, ale presvedčil nás predovšetkým proaktívny prístup nemocnice a jej personálneho oddelenia, čo v nás zanechalo pozitívny dojem. Od prvotného momentu boli maximálne ústretoví, chápaví a milí,“ hovorí Bc. Tamás Barta, nový rádiodiagnostický technik skalickej nemocnice, ktorý sa sem presťahoval z Rimavskej Soboty. „Hneď v prvý deň nás predviedli po pracovisku, zodpovedali každú jednu otázku do detailov a dokonca boli nápomocní aj v piatok vo večerných hodinách,“ pokračuje Tamás Barta. O tom, že sa rozhodli správne, ich presvedčilo aj ich zatiaľ krátkodobé pôsobenie v nemocnici. „Prístrojové vybavenie na rádiológii je na vysokej úrovni a po spustení nového prístroja MRi budú mať pacienti ešte kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť. Preto sa teším, že práve v takomto prostredí nadobudnem nové skúsenosti Na začiatok to chce veľa sa učiť a zvyknúť si na nový systém práce, keďže v rámci praxe v Ružomberku to bolo nastavené inak,“ opisuje ďalšia nová posila Bc. Peter Kos, ktorý prišiel z Vranova nad Topľou. „Myslím však, že to nebude problém, pretože celý tím rádiológie je veľmi ústretový a panuje tu naozaj rodinná atmosféra. Som rád, že som si vybral Skalicu, nakoľko kombinácia profíkov na oddelení so zamestnaneckými bonusmi je ponuka, ktorú som nemohol neprijať,“ dodáva Peter Kos. Obaja noví zamestnanci sú už zabývaní v Skalici a zhodujú sa, že je to krásne mesto s príjemným historickým centrom a zaujímavými možnosťami, ako tráviť voľné chvíle. A to nielen športom, ktorému sa obaja venujú.

Nové posily vítajú aj v nemocnici. „Som rád, že naši noví kolegovia ocenili možnosti, ktoré ponúka naša nemocnica, a zakotvili práve u nás. Vedenie nemocnice sa aktívne snaží zlepšovať pracovné prostredie a podmienky tak, aby sme si získali aj ďalších absolventov. A to nielen z radov diagnostikov, lekárov alebo sestier, ale naprieč všetkými zdravotníckymi profesiami,“ hovorí riadieľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Marian Križko, PhD., MPH, MHA.

Späť