Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica vynovila urologické oddelenie

27.2.2023

Fakultná nemocnica AGEL Skalica sa postupne snaží skvalitňovať služby, ktoré poskytuje pacientom na svojich oddeleniach. Najnovšie prešlo rekonštrukciou zázemie pre pacientov aj personál na urologickom oddelení. Investícia, ktorá sa pred Vianocami začala realizovať z vlastných zdrojov je dnes už dokončená a na prvý pohľad znamená výrazný posun. V priebehu tohto mesiaca prišlo aj k výmene všetkých lôžok na oddelení.

Urologické oddelenie skalickej nemocnice zabezpečuje preventívnu, diagnostickú a liečebnú starostlivosť o pacientov s ochoreniami močového systému u mužov, žien, detí a s chorobami pohlavného systému u mužov.  ,,Ročne ambulantne ošetríme na dvoch urologických ambulanciách približne 20 000 pacientov.  V lôžkovej časť oddelenia s kapacitou 23 lôžok je ročne hospitalizovaných  1100 pacientov. Operačnú liečbu podstúpi približne 800 pacientov, pričom väčšina zákrokov sa vykonáva endoskopicky a minimálne invazívne – t. j. bez „rezania,“ vysvetľuje primár oddelenia MUDr. Ľubomír Uherčík.  Okrem bežných urologických operácií sa venujú najmä pacientom s únikom moču, chorobami prostaty, kameňmi v močovom systéme (urolitiázou), ale aj pacientom s poruchami erekcie a pod.

Oddelenie disponuje odborníkmi aj ošetrovateľským personálom. Čo mu do nedávna chýbalo, bolo adekvátne zázemie – sociálne zariadenia a sanitárne miestnosti. ,,Tie, ktoré tu boli, absolútne nevyhovovali moderným požiadavkám, takže to bola už dlhšie naša priorita. Máme nové toalety, sanitárne miestnosti aj miestnosť pre administratívu,“ opisuje novinky primár L. Uherčík. Investícia v hodnote cca 5000 eur bola hradená z vlastných zdrojov.

Výmenou všetkých 23 postelí na urologickom oddelení, mimochodom niektoré z nich boli 40-50 rokov staré, za nové, elektricky polohovateľné s antidekubitálnymi matracmi sa  výrazne zvýši ošetrovateľská starostlivosť aj komfort pacienta.  A nebude to posledná investícia do oddelenia v tomto roku. V pláne je rekonštrukcia 2 pacientskych izieb tak, aby počas pobytu v nemocnici poskytovali vysoký štandard  ubytovania.

Späť