Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica zavádza od pondelka vianočný režim. Do Nového roka bude zatvorená aj neurológia

16.12.2022

Fakultná nemocnica AGEL Skalica tak, ako každý rok, zavádza od pondelka, 19. decembra tzv. vianočný režim. Viaceré ambulancie a oddelenia budú buď úplne zatvorené, alebo budú pracovať v obmedzenom režime. V nemocnici zostanú hospitalizovaní len pacienti, ktorým zdravotný stav nedovoľuje prepustenie do domácej liečby. Urgentná starostlivosť bude pre pacientov zabezpečená s výnimkou urgentného príjmu v časti neurológia. V obmedzenom režime bude fungovať aj klientske centrum v nemocnici.

Vianočný čas nikto z nás nechce tráviť návštevou nemocnice a už vôbec nie hospitalizáciou. Sú však medzi nami takí, ktorým zdravotný stav nedovoľuje tráviť sviatky so svojimi blízkymi. Skalická nemocnica je v týchto prípadoch plne pripravená nielen zabezpečiť zdravotnú starostlivosť pacientom, ale personál sa snaží maximálne pacientom pobyt v nemocnici spríjemniť či už výzdobou tam, kde je to možné, alebo aj špeciálnym vianočným jedlom.

,,Všetci pacienti, ktorým to aktuálny zdravotný stav dovoľuje, budú počas vianočného režimu nemocnice prepustení do domáceho liečenia. Tráviť najkrajšie sviatky v roku s blízkymi je pre nich tým najväčším darom. Prosíme všetkých ľudí, aby počas sviatkov boli opatrní v jedle a zábave, aby sme prípadov, ktoré musíme riešiť tu, v nemocnici, mali čo najmenej,“ uviedol námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič, MPH.

Urgentný príjem funguje bez ohľadu na sviatky nepretržite okrem neurológie. Vzhľadom na už tak obmedzený režim neurológie od začiatku decembra,  kedy bola, vzhľadom na akútny nedostatok kvalifikovaného personálu, jeho činnosť výrazne zredukovaná, nemocnica je nútená v období od 19. decembra 2022 do 02. januára 2023 pristúpiť k pozastaveniu činnosti neurologického oddelenia a ústavnej pohotovostnej služby – urgentného príjmu v časti neurológia. ,,Od 02. januára 2023 sa pracoviská neurológie vrátia k obmedzenému režimu, ktorý začal 01. decembra 2022. Neurologická ambulancia zostane v činnosti ako jedna ambulancia. Poskytovať bude len neodkladnú zdravotnú starostlivosť v odbore neurológia, v pracovné dni medzi 07,00 – 15,30 hod., a to len do hranice únosného pracovného zaťaženia a reálnej priepustnosti pracoviska,“ objasnil MUDr Vidovič.

V prípade akejkoľvek akútnej potreby urgentného zásahu v oblasti neurológie, budú pacienti presmerovaní do Trnavy, kde po vzájomnej dohode oboch pracovísk a informovaní krajského operačného strediska budú preberať pacientov vyžadujúcich liečbu s nasledovnými diagnózami:

- akútne cievne mozgové príhody  predpokladom trombolytickej liečby,

- akútne epileptické statusy a kumulácie záchvatov,

- iné perakútne neurologické stavy.

Tento manažment bude základom na to, aby nedošlo k poškodeniu zdravia pacienta neúčelným vozením pacientov do skalickej nemocnice. V dňoch od 19. decembra 2022 až do 05. januára 2023 bude klientske centrum otvorené v čase 6:30 - 15:00 hod.

Späť