Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Odborníci na chirurgiu nohy prezentovali najnovšie poznatky v Skalici

5.12.2022

Sekcia nohy a členka, najnovšie poznatky z oblasti ortopédie boli ústrednou témou a predmetom odborného sympózia, ktoré zorganizovala Fakultná nemocnica AGEL Skalica. Vyše 50 odborníkov z celého Slovenska aj zo zahraničia riešila túto dynamicky sa rozvíjajúcu oblasť ortopédie v rámci Foot and Ankle days v Skalici.

Zlomeniny členka, jeho trvalé poškodenie, riešenie formou endoprotetických náhrad členka, Achillova päta, halluxy, ale aj komplexné deformity nohy či operácie u detí boli predmetom konferencie pod názvom Foot and Ankle days v Skalici.

Odborníci v blokoch sympózia venovali osobitne pozornosť ortopédii detskej a dospelej nohy, medziodborovej spolupráce a tiež využitia ultrazvukového vyšetrenia v ambulantnej praxi. ,,Som veľmi rád, že sa nám podarilo na jednom mieste sústrediť renomovaných odborníkov v tejto oblasti. V rámci zdravotníckej siete AGEL sme zintenzívnili spoluprácu s Nemocnicou AGEL Košice-Šaca. Našou  ambíciou je práve zameranie sa na túto oblasť, kde sú naši kolegovia lídrami v operatíve nohy. Na sympóziu bol prvýkrát oficiálne predstavený nový koncept Sekcie nohy a členka Slovenskej ortopedickej a traumatologickej spoločnosti. Je to mimoriadne aktuálna téma, pacientom s týmito ťažkými diagnózami stále pribúda, veková hranica sa stále posúva smerom k mladším ročníkom. Toto odvetvie v posledných rokoch zaznamenalo obrovský rozvoj a medicína priniesla veľké možnosti pre pacientov vďaka operácii a cielenej liečbe vrátiť sa k požadovanej kvalite života,“ uviedol za organizátorov námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť a primár ortopédie skalickej nemocnice MUDr. Daniel Vidovič, MPH. Prednášky boli koncipované tak, aby pomohli začiatočníkom v porozumení problematiky ortopédie nohy a pokročilým v ďalšom napredovaní.

Späť