Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická lekárka považuje gynekológiu a pôrodníctvo za najkrajšie povolanie

8.8.2022

MUDr. Katarína Várhegyiová je od nového roka posilou gynekologicko-pôrodníckeho tímu skalickej nemocnice. Gynekológiu a pôrodníctvo považuje za najkrajšie povolanie a zatiaľ sa nedostala do situácie, kedy by svoje rozhodnutie profesijne sa venovať starostlivosti o zdravie žien a rodičiek ľutovala. V skalickej nemocnici má za sebou viac ako 50 pôrodov.

MUDr. Katarína Várhegyiová nastúpila do skalickej nemocnice na Nový rok, 1. januára 2022. „Začiatky v skalickej nemocnici boli pre mňa jednoduchšie, pretože som nejaké základy z predchádzajúcej krátkej praxe mala. Ťažšie to bolo z pohľadu, že som už mala isté pracovné návyky a tie som musela zmeniť. Tiež som nastúpila do nového prostredia, kde som nikoho nepoznala,“ vyjadrila svoje dojmy z novej práce na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica MUDr. Várhegyiová.

Mladá lekárka odslúžila svoju prvú službu v skalickej pôrodnici v marci. „Pred mojou prvou službou som mala podobne ako každý začínajúci lekár stres  a stiahnutý žalúdok. Nakoniec to však nebolo také strašné ako som sa bála,“ vyjadrila svoje obavy mladá lekárka. Napriek tomu, že už ma za sebou päťdesiat pôrodov, najväčší dojem v nej zanechal ten úplne prvý. „Najviac sa mi vryl do pamäte môj prvý pôrod. Myslím si, že meno novorodenca, rovnako ako maminu, si budem pamätať navždy,“ zaspomínala si na svoje začiatky MUDr. Várhegyiová, podľa ktorej je každá rodička individualita, a tak k nej treba pristupovať, bez ohľadu na to, v ktorej nemocnici rodí.

Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení skalickej nemocnice aktuálne pracuje 12 lekárov vrátane lekárov vypomáhajúcich v službách. Ošetrovateľskú starostlivosť na oddelení zabezpečuje a prácu lekárskeho personálu na oddelení vhodne dopĺňa 8 sestier, 17 pôrodných asistentiek a 5 iných zdravotníckych pracovníkov. 

Späť