Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Personál v službe počas sviatkov Veľkej noci spríjemňuje atmosféru na oddelení

13.4.2022

Oddelenie vnútorného lekárstva Fakultnej nemocnice AGEL Skalica je aj pred sviatkami plné pacientov a služby sú pre personál mimoriadne náročné. Kým pre väčšinu verejnosti sú veľkonočné sviatky prísľubom stretnutí s rodinou a oddychu, pre pacientov a slúžiaci personál je to naopak čas odlúčenia od blízkych a zmeškaných tradícií. Bude to personál, kto sa pričiní o navodenie atmosféry sviatkov jari a radosti na oddeleniach nemocnice. K vytvoreniu pohody a dobrej nálady prispeje podľa možností každý svojou troškou, niekto sa postará o tradičnú veľkonočnú výzdobu, iný prinesie občerstvenie.

Aj cez veľkonočné sviatky je chod urgentného príjmu, čo sa týka diagnóz, podobný ako iný bežný deň. Do nemocnice prichádzajú pacienti s vysokým tlakom, s bolesťami na hrudníku, srdcovým zlyhaním. Ošetrovaní sú zväčša pacienti so zápalovými syndrómami, kolapsové stavy, dýchavičnosť rôzneho pôvodu.  Psychiatrickí pacienti sú samostatnou kapitolou, ide zväčša o poruchy správania zapríčinené požitím alkoholu, ale aj samovražedné pokusy, čo je veľmi časté skoro v každej službe. „Očakávame, že cez Veľkú noc si ľudia doprajú v strave a môžu nám pribudnúť pacienti práve kvôli diétnym chybám,“ vyjadrila svoje očakávania lekárka oddelenia vnútorného lekárstva MUDr. Želmíra Tot.

Na úsekoch oddelenia vnútorného lekárstva je aktuálne veľa pacientov, čo znamená pre personál veľmi náročné služby. „Sme ochotní vždy pomôcť, manažovať chod na urgentnom príjme, aby každý pacient bol dôkladne vyšetrený a poskytnutá potrebná liečba,“ uviedla MUDr. Tot a doplnila: „Taktiež sa snažíme spríjemniť atmosféru. Nebudú chýbať veľkonočné ozdoby, každý z nás niečo prinesie, budú vajíčka alebo občerstvenie - aj pre pacientov aj pre personál.

Späť