Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica pripravuje presťahovanie hematologickej ambulancie

28.3.2022

Od apríla sa bude hematologická starostlivosť o pacientov realizovať v nových podmienkach. Pacienti Fakultnej nemocnice AGEL Skalica nájdu novú hematologickú ambulanciu od apríla v budove novej onkológie za pavilónom verejnej lekárne a pôrodnice v priestoroch bývalej onkologickej ambulancie MUDr. Adriána Nečasa. Režim hematologických vyšetrení ostáva nezmenený, ordinuje sa stredy, štvrtky a piatky. Prvé vyšetrenia v novej ambulancii budú zrealizované v stredu 6.4.

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 29 pacientom s potvrdeným koronavírusom, žiadny pacient nie je pre závažný priebeh covidu napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Podľa dostupných údajov je troma dávkami zaočkovaných 6 pacientov, dvoma dávkami 3 pacienti. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu je naďalej potreba dodržiavať protiepidemické opatrenia, najmä vstupovať do budov nemocnice s prekrytím dýchacích ciest a dodržiavať zákaz návštev,“ informoval riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár. Pozitívny test na ochorenie COVID-19 má v súčasnosti 8 zamestnancov, z nich 50 % tvoria sestry.

V mobilnom odberovom mieste covid-19 sa minulý týždeň vykonalo 638 PCR testov a 50 antigénových testov. Pozitivita PCR testov je na úrovni 47,5 %. „Pozitivitu nižšiu ako 50 % sme naposledy evidovali na konci januára. Dúfam, že testovanie bude v budúcich týždňoch v tomto trende pokračovať, a my pocítime zlepšenie epidemiologickej situácie na poklese covidových hospitalizácií a intenzívnejšej operatíve,“ vyjadril svoje očakávania riaditeľ.

Otváracie hodiny MOM zostávajú rovnaké, testuje sa od 7.00 do 11.00 hod. Antigénové testovanie sa realizuje za úhradu 7,99 eur, cena PCR testu 44,90 eur.

Vakcinačné centrum navštívilo v týždni od 21. marca 36 osôb, 3 dávky tvorili 80% vakcinácie. Naďalej je pre potreby očkovania vyčlenený pondelok, otváracie hodiny sú od 7.30 do 10.00 hod.

Späť