Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica sa stará o 32 covid pozitívnych pacientov

21.3.2022

Epidemiologická situácia je vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica naďalej vážna, trend poklesu hospitalizácií covid pozitívnych pacientov sa v minulom týždni nepotvrdil. Vysoký počet pacientov s koronavírusom neumožňuje v plnej miere spustenie plánovanej operatívy. Od minulého týždňa platí pre verejnosť zvýhodnená cena za antigénový test 7,99 eur. Zákaz návštev pacientov na lôžkových oddeleniach zostáva v platnosti.

Počas piatka a  víkendu bolo prijatých na hospitalizáciu do nemocnice 10 covid pozitívnych pacientov. „Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 32 pacientom s potvrdeným koronavírusom, žiadny pacient nie je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení OAIM,“ informoval riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár s tým, že zväčša ide o seniorov vo veku nad 70 a 80 rokov s chronickými ochoreniami ako hypertenzia, diabetes, obezita. Covid pozitívny test je evidovaný u 10 zamestnancov nemocnice.

V mobilnom odberovom mieste covid-19 sa minulý týždeň dalo otestovať PCR testami 589 osôb a pozitívne potvrdených bolo 317, čo je stále viac ako 50 %. Počas otváracích hodín MOM v pracovné dni od 7.00 do 11.00 hod. sa môžu testovať občania PCR aj ATG testami za úhradu. Aktuálny cena PCR testu je 44,90 eur a antigénového testu 7,99 eur. Záujemcovia sa objednávajú cez rezervačný systém nemocnice www.rezervacie.agel.sk.

Od minulého týždňa nemocnica spustila u pacientov dlhodobo pozastavené elektívne výkony. ,,Plánovú operatívu sa nám s ohľadom na epidemiologickú situáciu a stále vysoký počet covid pacientov nedarí rozbehnúť tak, ako by sme potrebovali,“ uviedol námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič, MPH.

Vo vakcinačnom centre nemocnice sa minulý týždeň dalo očkovať 24 osôb. Viac ako 80 percent vakcinácie tvorili tretie dávky vakcíny od Pfizer/BioNTech. Režim vakcinácie ostáva nezmenený. Registrované aj neregistrované osoby sa očkujú jeden deň v týždni. Otváracie hodiny sú jednotné pre dospelých aj deti od 12 rokov - pondelok od  7.30 do 10.00 hod. Časový harmonogram vakcinačných centier nájdu záujemcovia o očkovanie na stránke MZ SR https://www.health.gov.sk/?Ockovanie-bez-registracie.

Späť