Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Pokles hospitalizácii počas sviatkov v skalickej nemocnici bol len prechodný. Nemocnica pokračuje v očkovaní aj neregistrovaných osôb

3.1.2022

Zlepšenie epidemiologickej situácie v nemocnici počas vianočných sviatkov sa ukázalo ako prechodné. Posledné dni roka 2021 boli vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica poznačené opätovným naplnením lôžok pre covid pacientov. V povianočnom týždni bolo počas štyroch dní podaných 138 prvých a druhých dávok a 463 tretích dávok vakcíny proti koronavírusovému ochoreniu. Pozitivita na nový koronavírus sa pohybuje v priemere okolo 30 %, pozitivita na mutáciu Omikron doposiaľ v skalickej nemocnici nebola preukázaná.

Koniec roka 2021 bol v skalickej nemocnici poznačený výrazným nárastom hospitalizácií covid pacientov. Počas silvestrovského dňa bolo prijatých 13 pacientov s koronavírusom a slúžiaca lekárka na urgentnom príjme hodnotila službu ako mimoriadne náročnú. Internú ambulanciu urgentného príjmu navštívilo posledný deň roka v pohotovosti 25 pacientov s tým, že väčšine covid pacientom bola poskytnutá ambulantná liečba. Na pôrodnici hodnotí slúžiaci lekár silvestrovskú službu naopak ako pokojnú, s tým, že nič dramatické sa nedialo. Prvé bábätko v roku 2022, chlapček Alan, sa narodil až 1. januára o 13.46 hod, váži 3100 gramov a meria 49 cm.

,,Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 39 pacientom s koronavírusom, z ktorých podporu umelej pľúcnej ventilácie na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny potrebujú 3 pacienti. Týždenný priemer PCR pozitivity sa drží nad hranicou 32%,“ uviedol riaditeľ skalickej nemocnice MUDr. Jakub Rybár. Ako ďalej uviedol, pre koronavírusové ochorenie je mimo pracovný proces 5 zamestnancov.

Počas uplynulého týždňa nemocnica otestovala PCR testami 619 osôb a priemerná pozitivita dosiahla 32,4%. Antigénové testovanie sa do odvolania realizuje v MOM pri patológii a infektologickej ambulancii a netreba sa naň objednávať. Naďalej sú vykonávajú len neodkladné operácie a v platnosti je aj zákaz návštev pacientov.

Vakcinačné centrum nemocnice počas silvestrovského týždňa podalo viac ako 600 dávok vakcíny proti SARS-COv-2 vírusu. Prvé a druhé dávky vakcíny tvorili 22%,  čo poukazuje na mierny nárast záujmu v skupine neočkovaných osôb. V týždni od 3. januára sa očkuje od pondelka do stredy, registrované osoby majú samozrejme prednosť pred neregistrovanými.

Späť