Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica rozširuje vakcinačné kapacity a vyzýva verejnosť na očkovanie aj bez registrácie

13.12.2021

Epidemiologická situácia vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica je naďalej mimoriadne vážna. Pozitivita PCR testov neklesá pod 40 % hranicu. Len 7% podiel prvočkovaných osôb na celkovej vakcinácii počas minulého týždňa preukazuje stále veľmi nízky záujem o očkovanie v skupine neočkovaných. Nemocnica reflektuje na výzvu Ministerstva zdravotníctva SR ohľadom zintenzívnenia očkovania a vyzýva verejnosť, aby sa v týždni mobility dalo zaočkovať čo najviac osôb prvou dávkou. Cieľom je zlepšiť podmienky liečby chorých na covid-19 v nemocnici a čo najskôr uvoľniť kapacity lôžok a zdravotníckeho personálu pre tzv. bielu necovidovú medicínu.

Fakultná nemocnica AGEL Skalica k dnešnému dňu eviduje 32 na koronavírus pozitívnych pacientov, ďalších 5 pacientov je pripojených na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Medzi zamestnancami je 12 chorých, 3 ďalší sú v karanténe. Nemocnica v minulom týždni otestovala PCR testami 887 osôb a PCR pozitivita prekračuje už druhý týždeň hranicu 40%. Antigénovými (ATG) testami bolo otestovaných za minulý týždeň viac ako 500 osôb. Dopoludňajšie ATG testovanie sa realizuje v budove hniezda záchrany, poobede a cez víkendy sa testuje v odberovej jednotke pri patológii a infektologickej ambulancii.

Nemocnica sa zapojila do týždňa vakcinácie a zintenzívňuje očkovanie. „S cieľom navýšiť počty očkovaných v regióne od tohto týždňa už očkujeme na tri tímy,“ uviedol  námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica MUDr. Daniel Vidovič, MPH. Očkuje sa 5 dní v týždni. Naďalej sa vo vakcinačnom centre očkuje prvou až treťou dávkou vakcíny. Za minulý týždeň bolo očkovaných 1193 osôb, z toho len 7 % tvorilo očkovanie prvou dávkou.

„Očkujeme v nemocnici už aj bez registrácie a dúfam, že týmto krokom podporíme záujem u neočkovaných osôb,“ uvádza k vakcinácii riaditeľ nemocnice MUDr. Jakub Rybár a dopĺňa: „Po vyriešení materiálového zabezpečenia plánujeme sprístupniť očkovanie aj deťom vo vekovej  skupine od 5 rokov.“

Späť