Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Epidemiologická situácia sa nezlepšuje, skalická nemocnica prešla do 3.fázy reprofilizácie

2.11.2021

Závažnosť epidemiologickej situácie v okrese Skalica nepoľavuje, práve naopak, situácia sa zhoršuje. Aj v týždni od 1. novembra je Skalica na úrovni 2. stupňa ohrozenia, nachádza sa v bordovej farbe podľa covid automatu. Fakultná nemocnica AGEL Skalica k dnešnému dňu eviduje v porovnaní s predchádzajúcim týždňom 25-percentný nárast covid pozitívnych hospitalizovaných pacientov. Na pokyn štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva SR prešla skalická nemocnica do 3.fázy reprofilizácie a počet lôžok s napojením na UPV v tejto súvislosti vzrástol o dve.

Fakultná nemocnica AGEL Skalica k dnešnému dňu eviduje 20 pozitívnych pacientov, z nich traja pacienti  sú umiestnení na lôžkach s pripojením na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Z piatich chorých zamestnancov sú traja zdravotnícki pracovníci.

Nemocnica aj naďalej prevádzkuje vakcinačné centrum. Na možnosť dať sa zaočkovať treťou dávkou  vakcíny sú osoby upozorňované formou SMS výzvy z NCZI, ale očkuje sa už aj bez registrácie. Osoby, ktoré boli očkované druhou dávkou v inom ako vakcinačnom centre Fakultnej nemocnice AGEL Skalica,  sa pred vakcináciou preukazujú dokladom o očkovaní druhou dávkou.
Režim vakcinačného centra zostáva nezmenený. Očkuje sa tri dni v týždni okrem stredy a piatka, neregistrovaní záujemcovia sa očkujú od 7.30 do 9.30 hod. Vo vakcinačnom centre sa naďalej očkuje aj prvou a druhou dávkou vakcíny.

Späť