Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Imunokompromitované osoby dostávajú v Skalici tretiu dávku vakcíny

19.10.2021

Fakultná nemocnica AGEL Skalica začlaa s očkovaním treťou dávky vakcíny proti koronavírusu. Zatiaľ sa to týka len imunokompromitovaných pacientov. Okres Skalica je zaradený naďalej do I. stupňa ostražitosti. Podmienky vstupu a zotrvania v priestoroch nemocnice zostávajú zachované. Pretrváva zákaz návštev pacientov na lôžkových oddeleniach, ale prítomnosť sprevádzajúcej osoby rodičky pri pôrode nie je zákazom obmedzená. Povolené sú aj návštevy kňazov za účelom podania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim. U pacienta sa môže návšteva zdržať maximálne 15 minút. Do budov nemocnice sa vstupuje výhradne s FFP2 respirátorom.

Fakultná nemocnica AGEL Skalica má aktuálne v starostlivosti jedenásť pozitívnych pacientov na reprofilizovaných lôžkach, jeden pacient na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny je odkázaný na podporu umelej pľúcnej ventilácie. Zo zamestnancov nemocnice sú pozitívne testovaní 4 zdravotníci a jeden zamestnanec prevádzky. V karanténe nie je žiadny zamestnanec.

Očkovací tím nemocnice začal počnúc dnešným dňom podávať tretiu dávku vakcíny, zatiaľ len imunokompromitovaným pacientom. „Od budúceho týždňa začíname očkovať treťou dávkou vakcíny aj našich zamestnancov,“ avizoval vakcináciu personálu nemocnice riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár.

Testovanie pacientov a zamestnancov nemocnice sa riadi platným metodickým usmernením. Režim  testovania na covid-19 v súvislosti s návštevou špecialistu vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica je daný rozhodnutím lekára príslušnej odbornosti. Negatívny výsledok antigénového testu (24h) od pacientov žiadajú pred ambulantným vyšetrením ambulancie klinickej onkológie, otorinolaryngologická ambulancia, gastroenterologická ambulancia od pacientov pred gastrofibroskopickým vyšetrením ( vyšetrenie žalúdka). Ambulancia klinickej imunológie a alergológie a neurologická ambulancia vyžaduje test u nekompletne zaočkovaných osôb.

Mobilné odberové miesto skalickej nemocnice (MOM) je otvorené v režime 7 dní v týždni, v pracovné dni  sa testuje od 7.00 hod. do 15.30 hod. s prestávkou na obed od 11.30 do 12.00 hod., cez víkendy je odberová jednotka v prevádzke od 7.00 do 11.00 hod. Kým PCR diagnostika sa robí denne od 7.00 do 11.00 hod., antigénovo sa dá otestovať v celom rozsahu otváracích hodín MOM.

Späť