Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Pri intoxikácii amoniakom v Skalici zasahovali obe posádky záchrannej zdravotnej služby skalickej nemocnice

17.9.2021

Celkovo sedem pacientov s ľahkými príznakmi otravy amoniakom ošetrili vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica v utorok vo večerných hodinách. Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby v Trnave reagovalo na tiesňový hovor z výrobnej spoločnosti v Skalici a vyslalo na miesto nehody záchranárov.

Neodkladnú zdravotnú starostlivosť zamestnancom spoločnosti v Skalici poskytli v utorok vo večerných hodinách obe posádky Záchrannej zdravotnej služby skalickej nemocnice – Ambulancia rýchlej lekárskej pomoci Skalica aj Ambulancia rýchlej zdravotnej pomoci Brodské. Vo fáze prednemocničnej starostlivosti bola podaná terapia dvom pacientkam s dýchacími ťažkosťami. „Väčšina pacientov mala ľahké príznaky otravy amoniakom ako sú svrbenie, pálenie jazyka, dutiny ústnej a točenie hlavy. Všetci pacienti boli odsledovaní, klinicky posúdení, väčšina bez nutnosti liečby na čerstvom vzduchu. Dve pacientky boli odoslané na oxygenoterapiu a pacient liečený na hypertenziu s výrazne zvýšenými hodnotami tlaku dostal medikamentóznu liečbu,“ posúdil stav ošetrených slúžiaci lekár oddelenia vnútorného lekárstva MUDr. Mikuláš Maskalík a doplnil: „Všetci zasiahnutí mali saturáciu kyslíka v norme a v dobrom stave boli odoslaní domov.“

Späť