Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

V skalickej pôrodnici privítali tento týždeň 500. bábätko v roku

20.8.2021

V pôrodnici Fakultnej nemocnice AGEL Skalica uzrie denné svetlo po prvýkrát v živote viac ako 750 novorodeniatok ročne. Tento týždeň sa v skalickej pôrodnici narodilo 500. dieťatko v tomto roku a je ním chlapec Július. V prevej päťstovke vedú chlapci nad dievčatami v pomere 282 ku 218.

Pre 28-ročnú maminku Dominiku z Hlbokého je Julko už druhým dieťatkom, ktoré si odnáša zo skalickej pôrodnice. Julko sa vypýtal na svet 17. augusta po druhej hodine popoludní a narodil sa s pôrodnou hmotnosťou 3980g a dĺžkou 51 cm. Kým doma na maminku a malého brata už čaká štvorročná Amálka s oteckom Martinom, užívajú si maminka s Julkom bezpečnú starostlivosť personálu Gynekologicko-pôrodníckeho a Neonatologického oddelenia na spoločnej izbe na pôrodnici. „Ja všade odporúčam. Som spokojná na 100%, aj pri prvom aj druhom pôrode, aj čo sa týka lekárov aj sestier bolo všetko perfektné. Bonding musím tiež pochváliť, ja som spokojná, mamičky sa nemusia ničoho báť,“ zverila sa nám 28-ročná maminka so svojimi dojmami z pobytu v skalickej pôrodnici.

Okrem Julka s radosťou privítali na pôrodnici tento týždeň všetky detičky, medzi nimi aj piaty pár dvojičiek v tomto roku. Rovnako ako Julko, aj dvojčatá sa narodili s úctyhodnými pôrodnými mierami, Tamarka vážila pri narodení 2900 g a brat Alexko až 3500 g. Maminka Hanka je prvorodička zo Šaštína-Strážov a prístup personálu pôrodnice aj neonatologického oddelenia len chválila. „Som veľmi spokojná, ako sa starajú o deti, aj ako mi so všetkým pomáhajú.“

Späť