Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica je pripravená pomôcť po tragédii na Morave

25.6.2021

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, je pripravená pomôcť pri záchrane a liečbe ľudí z Moravy, postihnutých katastrofálnym tornádom. Bezprostredne po udalosti vedenie nemocnice ponúklo v najviac zasiahnutých oblastiach pomoc vo forme okamžitého nasadenia jednotiek záchrannej služby, nemocnica vyčlenila aj kapacity na prijatie zranených.

„Hoci sme ako zdravotníci zvyknutí na ťažké prípady a nepredvídateľné udalosti, včerajšia prírodná katastrofa nás hlboko zasiahla. S obrovskými obavami sme sledovali tragédiu, ktorá tak devastujúco zasiahla ľudí neďaleko od našich hraníc. Po pandémii je to ďalšia nečakaná rana.  Je samozrejmosťou, že sme okamžite ponúkli pomoc, máme pripravený tím záchranárov aj sme vyčlenili lôžka pre prijatie ťažko zranených, ak by to českí kolegovia potrebovali,“ uviedol riaditeľ skalickej nemocnice MUDr. Jakub Rybár s tým, že hranice v tomto prípade nie sú problém. ,,Naopak, hranice nás v tomto prípade musia spájať, záchrana ľudí a pomoc s následkami tejto katastrofy je na prvom mieste“, dodal riaditeľ.

Späť