Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica už podala 20 000 dávku vakcíny proti koronavírusu

15.6.2021

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, ktorá je členom skupiny AGEL, prekonala v rámci vakcinácie proti koronavírusu dôležitý medzník. V utorok dopoludnia skalickí zdravotníci podali už 20 000 dávku vakcíny Pfizer/Biontech registrovanému záujemcovi. Nemocnica sa stala vakcinačným centrom ako jedna z prvých na Slovensku už od 7. januára 2021 a výrazne tak prispieva k preočkovaniu populácie v regióne a eliminácii možnej tretej vlny pandémie

Počas utorkového predpoludnia podali v očkovacím centre skalickej nemocnice 20 000 dávku vakcíny Pfizer/BioNTech. Tak ako u drvivej väčšiny očkovancov prebehla vakcinácia v príjemnej atmosfére a bez akýchkoľvek problémov.

,,Naša nemocnica sa od začiatku, od kedy prišli vakcíny proti koronavírusu na trh a stali sme sa vakcinačným centrom, aktívne zúčastňuje na očkovaní. Je to veľmi dôležité nielen z pohľadu zdravia a prevencie obyvateľov proti koronavírusu, ale strategicky dôležité aj pre nemocnicu. Aby sme očkovaním eliminovali možnosť návratu ďalšej vlny pandémie a predišli kritickej situácii čo sa týka chodu nemocnice vrátane nákazy personálu. Zažili sme si za posledný rok asi najťažšie chvíle  v celej histórii fungovania nemocnice a urobíme všetko preto, aby sa táto situácia nezopakovala,“ uviedol námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič. Najmladší zaočkovaný záujemca má 16 rokov, najstarším očkovaným je 98-ročný senior. ,,Vďaka skúsenostiam sme zvládli aj menšie kolapsové stavy, ktoré sa pri očkovaní sporadicky objavia,“ dodáva MUDr. Vidovič.  

Ako doplnil, nemocnica má v očkovaní veľkú prax,  zabehanú logistiku, zvládnutú komunikáciu prostredníctvom IT s ministerstvom zdravotníctva ako aj skúsenosti s prípravou, skladovaním a aplikovaním vakcín. ,,Pre náš región je dôležité, že sme zaočkovali aj obyvateľov  domovov sociálnych služieb prostredníctvom nášho výjazdového tímu a samozrejme aj našich kolegov. V rámci nemocnice sa dalo zaočkovať vyše 75  % všetkých zamestnancov.“ 

Skalická nemocnica očkuje výhradne vakcínou Pfizer/Biontech, aktuálne sa môžu zaregistrovať už aj deti od 12 rokov, ktoré musia prísť na očkovanie v sprievode dospelej osoby. Vakcinačný tím očkuje v kláštornej časti nemocnice vedľa Kostola Najsvätejšej trojice. Pôvodné priestory vakcinačného centra už slúžia výhradne onkologickým pacientom.

Späť