Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica presťahovala vakcinačné centrum do nových priestorov

17.5.2021

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, očkuje registrovaných záujemcov v nových priestoroch. Vzhľadom na dokončovacie práce na novom onkologickom stacionári bolo očkovacie centrum preložené do tzv. kláštornej časti nemocnice a zvyšuje sa denný počet registrovaných očkovancov na 300. Pandemická situácia v nemocnici aj po ďalšom týždni zostáva stabilizovaná, nepribúdajú ani covid pozitívni pacienti ani zamestnanci.

„V rámci nemocnice sme realizovali organizačnú zmenu, očkovacie centrum sme presunuli do tzv. kláštornej časti v historickej budove, miesto je pre verejnosť riadne označené. Doterajšie priestory budú využívané v rámci spustenia úplne nového denného onkologického stacionára,“ vysvetlil novinku riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica MUDr. Jakub Rybár. Nemocnica v rámci svojej kapacity zvyšuje denný počet zaočkovaných zo 180 až na 300 ľudí. Všetci záujemcovia sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to už aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov.

Riaditeľ nemocnice zároveň skonštatoval pozitívny vývoj pandemickej situácie. „Aktuálne sa staráme o 12 pacientov s diagnózou covid-19 na štandardnom lôžku, stav ani jedného pacienta si nevyžaduje umiestnenie na OAIM a podporu umelej pľúcnej ventilácie.“ uviedol MUDr. Rybár. Zo zamestnancov neevidujú žiadneho s potvrdeným koronavírusom, dvaja zostávajú v preventívnej karanténe.

Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 517 PCR testov s pozitivitou na úrovni 8,5% a 85 operácií.

Späť