Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica navyšuje denné kapacity očkovania až na 300 ľudí

10.5.2021

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, aj po ďalšom týždni hodnotí vývoj pandemickej situácie ako stabilný. Opäť mierne klesol počet covid pozitívnych pacientov aj zamestnancov. Zvyšuje sa počet plánovaných operácií a od dnešného dňa aj denný počet vakcinovaných.

„Môžem konštatovať, že situácia u nás je stabilizovaná, k dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 10 pacientom s koronavírusom. Pozitívne je, že po veľmi dlhom čase nemáme žiadneho pacienta, ktorého závažný priebeh infekcie covid-19 by si vyžadoval napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ hovorí riaditeľ skalickej nemocnice MUDr. Jakub Rybár. Nemocnica eviduje 7 zamestnancov s koronavírusom a 2 sú ešte v preventívnej karanténe.

Za uplynulý týždeň vakcinačné centrum v nemocnici zaočkovalo takmer 900 registrovaných záujemcov a počty sa budú zvyšovať. „Od dnešného dňa nám boli navýšené dodávky vakcín, takže zvyšujeme naše denné kapacity zo 180 na 300 očkovancov denne,“ informoval riaditeľ nemocnice, ktorá očkuje vakcínou Pfizer/Biontech. Všetci záujemcovia sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to už aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov.

Stabilnú situáciu dokazujú aj vykonané testy. Za minulý týždeň ich bolo 604 PCR s pozitivitou 9,1% a nemocnica realizovala aj takmer 80 operácií. „Vzhľadom na pozitívnu situáciu najmä na intenzivistických lôžkach môžeme uvažovať nad postavením väčšieho počtu anestéziologických tímov v rámci plánovaných operácií,“ vysvetlil MUDr. Rybár.

Napriek pozitívnemu vývoju pandémie zatiaľ stále v nemocnici platí zákaz návštev pacientov.

Späť