Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica hlási výrazný pokles pacientov v koronavírusom

12.4.2021

Zdá sa, že pandémia koronavírusu je na ústupe. Potvrdzujú to aj aktuálne čísla covidových pacientov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici. Oproti minulému týždňu sa situácia výrazne zlepšila, kleslo aj percento pozitívnych výsledkov u ľudí, ktorí absolvovali PCR testovanie. Nemocnica aktívne testuje II. dávkou vakcíny senior centrá prostredníctvom svojho výjazdového tímu.

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 21 pacientom s koronavírusom, 3 sú ešte vo vážnom stave a potrebujú pomoc umelej pľúcnej ventilácie.  Som veľmi rád, že môžem skonštatovať citeľné zlepšenie pandemickej situácie, verím, že je to prvý krok k postupnému návratu do normálneho režimu aj v nemocniciach,“ uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica MUDr. Jakub Rybár. Nemocnica má aktuálne covid pozitívnych už len 3 zamestnancov a 5 sú ešte v preventívnej karanténe. Aj PCR testy potvrdili pozitívny trend.  „V uplynulom týždni sme vykonali 575 PCR testov, pozitivita sa zlepšila z minulotýždňových 31% na hranicu 21% pozitivity,“ dodal MUDr. Rybár ďalšie potešujúce číslo.  Na druhej strane, a to sa ukazuje ako nový fenomén, pribúda postcovidových pacientov, ktorí už nie sú covid pozitívni, ale majú stále vážne a aj dlhší čas trvajúce zdravotné ťažkosti. S týmto faktom sa budú musieť vyrovnať asi všetky zdravotnícke zariadenia. 

 

Nemocnica za uplynulý týždeň zaočkovala 1130 ľudí vrátane výjazdovej skupiny, ktorá sa aktuálne zameriava na vakcináciu II. dávkou pre senior centrá a domovy dôchodcov. Na tento týždeň je naplánovaná vakcinácia ďalších 250 seniorov druhou dávkou a cca 60 seniorov prvou dávkou. Napriek zlepšenej situácii je potrebné v nemocnici stále dodržiavať protiepidemické opatrenia, nosiť vo vnútorných priestoroch respirátor FFP2 a na povolenie navštíviť svojich príbuzných v nemocnici si ešte musíme počkať.

Späť