Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Skalická nemocnica hlási minimálny počet covid pozitívnych zamestnancov, počet pacientov s koronavírusom nestúpa

6.4.2021

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica hlási stabilnú situáciu vo vývoji pandémie koronavírusu. Potešujúcou správou je, že ani počas sviatkov nezaznamenali výrazný nárast či príjem covid pozitívnych pacientov. Pozitivita pri vykonaných PCR testoch sa však stále pohybuje na úrovni okolo 30%.

„K dnešnému dňu evidujeme 32 covid pozitívnych pacientov, u 4 pacientov je ich stav tak závažný, že si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Hoci sme nezaznamenali výrazný pokles pacientov, pozitívne je, že čísla už nerastú a situácia je stabilizovaná,“ uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica MUDr. Jakub Rybár. Nemocnica má aktuálne covid pozitívnych už len 4 svojich zamestnancov a 4 ďalší sú v karanténe. V uplynulom týždni sme vykonali 685 PCR testov, pozitivita však aj naďalej zostáva na vysokej úrovni, a to až 31%,“ vysvetlil MUDr. Rybár.

Nemocnica intenzívne pokračuje vo vakcinácii obyvateľov,  za minulý týždeň zaočkovali 722 záujemcov. Aktívny je aj výjazdový tím, ktorý sa zameriava na vakcináciu senior centier a domovov sociálnej starostlivosti.

Celkovo počas 2. vlny pandémie ( október 2020 - marec 2021) bolo vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica hospitalizovaných 684 pacientov s koronavírusom, z toho 87% bolo umiestnených na reprofilizovaných lôžkach a 13% na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. „Najviac hospitalizácií sme zaznamenali práve v marci tohto roku, išlo o 24% z celkového počtu hospitalizácií v období druhej vlny pandémie, " uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Rybár. Úmrtie na koronavírusové ochorenie tvorilo 55% z celkového počtu úmrtí v uvedenom období.

Späť