Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Pandemická situácia v skalickej nemocnici sa mierne zlepšuje, ubudlo pacientov aj zdravotníkov s koronavírusom

29.3.2021

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica za posledné dni zaznamenala mierne zlepšenie pandemickej situácie. Prejavilo sa to v poklese počtu pacientov s koronavírusom, ako aj zamestnancov nemocnice. Všetci veria, že tento pozitívny trend už bude trvalý, napriek tomu v nemocnici stále platia prísne protidepidemické opatrenia a zákaz návštev pacientov.

„Môžem skonštatovať potešiteľný stav, že aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 30 pacientom s covid-19, stav 3 pacientov je vážny a vyžadujú si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Oproti minulému týždňu počet pacientov mierne poklesol, uvidíme, aký bude vývoj v ďalších dňoch,“ uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica MUDr. Jakub Rybár. Nemocnica má aktuálne pozitívnych 6 zdravotníkov, ktorí sú z dôvodu koronavírusu na PN, ďalších 5 je v karanténe. „Za minulý týždeň sme realizovali vyše 80 operačných výkonov, v prípade trvalého zlepšenia pandemickej situácie by toto číslo mohlo narastať,“ dodal riaditeľ. 

V uplynulom týždni nemocnica realizovala takmer 900 testov na koronavírus, pozitivita dosiahla 28%.  „Vykonali sme aj takmer 900 vakcinácií pre registrovaných záujemcov,“ objasnil MUDr. Rybár. 

Späť