Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

034 6969 206
034/6969 207
nsi@careservices.sk

O nemocnici

Pandemická situácia v skalickej nemocnici je stále vážna, pozitívne je nízke číslo zamestnancov s koronavírusom

22.3.2021

Všeobecné mierne zlepšenie celoslovenskej pandemickej situácie sa zatiaľ výraznejšie neprejavilo vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica. Covidové oddelenie so 44 reprofilizovanými lôžkami je stále takmer na 100% vyťažené, lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou sú permantne obsadené. Pozitívny je fakt, že nemocnica má relatívne málo zdravotníkov s koronavírusom, čo je už pozitívny efekt očkovania.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 36 pacientom s covid-19, stav 7 pacientov je vážny a vyžadujú si napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Oproti minulému týždňu počet pacientov mierne poklesol, uvidíme, aký bude vývoj v ďalších dňoch,“ uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou MUDr. Jakub Rybár. Nemocnica má aktuálne pozitívnych 7 zdravotníkov, ďalších 6 je v karanténe. „Za minulý týždeň sme realizovali 70 operačných výkonov,“ dodal riaditeľ. 

V uplynulom týždni nemocnica realizovala takmer tisícku testov na koronavírus, pozitivita je stále na úrovni 25%. „Vykonali sme aj rozbor 39 pozitívnych vzoriek, pričom až 34 z nich malo potvrdenú britskú mutáciu koronavírusu,“ objasnil MUDr. Rybár. 

Plne zamestnaný je aj výjazdový očkovací tím nemocnice. „ Oslovili sme 17 zariadení sociálnych služieb. z toho v 14 sme aj zrealizovali očkovanie v priebehu marca. Zvyšné tri zariadenia nemohli byť zaočkované kvôli karanténe, v týchto zariadeniach budeme očkovať neskôr,“ hovorí námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič. 

„Celkovo sme zaočkovali v ZSS 520 klientov a 120 zamestnancov, spolu 640 osôb, pričom sme nezaznamenali žiadne nežiadúce reakcie na vakcináciu,“ dodal MUDr. Vidovič. Skupinovo sa zaočkovali aj klienti na dialýze. V očkovacom centre priamo v skalickej nemocnici už od januára dostalo vakcínu proti koronavírusu  6800 záujemcov a zaočkovaných je aj 70% všetkých zamestnancov nemocnice. 

V skalickej nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev. Nemocnica upozorňuje na povinnosť nosiť vo vnútorných priestoroch respirátory FFP2.

Späť